Nieuws en events

nieuws, tips, trends & EVENTS

Dag van de Duurzaamheid

Het is vandaag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid! 2Food viert dat bij Spant, maar door het hele land zijn activiteiten georganiseerd om de duurzaamheidsbeweging te laten groeien. Verantwoordelijk ondernemen met aandacht voor de aarde, mens en dier.

Het is vandaag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid! 2Food viert dat bij Spant, maar door het hele land zijn activiteiten georganiseerd om de duurzaamheidsbeweging te laten groeien. Verantwoordelijk ondernemen met aandacht voor de aarde, mens en dier. Dat is de kerngedachte van vandaag, waarin we elkaar kunnen inspireren op een onderwerp wat zeker de aandacht verdiend.

Bij 2Food zijn we met onze producten intensief bezig met het onderwerp duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is het reduceren van de CO2 uitstoot. Onderstaand een voorbeeld van hoe enkele van onze producten bijdragen aan een lagere CO2 uitstoot:

•        De biologisch gebrouwen verfrissingsdrank Bionade waarbij het hele proces met zoveel mogelijk lokale ingrediënten gemaakt wordt.

•        De Nederlandse chips van Go Pure wordt geproduceerd en verbouwd in Emmeloord, deze producten leggen minder kilometers af en komen van biologische akkers.

•        De dranken van Berry White (uit Engeland) worden in Nederland afgevuld, dit resulteert in een efficiënter transport en dus minder CO2 uitstoot.

Naast de verkoop van duurzame producten besteden wij in de rest van de bedrijfsvoering ook veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om onze klanten van producten te voorzien is transport noodzakelijk. Dit besteden wij uit maar daarbij hebben we goed gekeken naar de verantwoordelijkheid van het distributiecentrum. Uiteraard houden we ook de ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke verpakkingen goed in de gaten. 2Food heeft verschillende producten met duurzame verpakkingen in het assortiment waaronder de tetra pakken van MySmoothie. 

Zo zijn wij dagelijks bezig met het ontdekken en onderzoeken welke mooie producten bij deze kerngedachte passen en die stellen wij graag aan je voor!